Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Vámpírnaplók

2011.10.03

rendező: Marcos Siega
forgatókönyvíró: Julie Plec
operatőr: Paul M. Sommers
zene: Michael Suby
vágó: Joshua Butler

szereplő(k): 
Paul Wesley (Stefan Salvatore)
Nina Dobrev (Elena Gilbert)
Ian Somerhalder (Damon Salvatore)
Steven R. McQueen (Jeremy)
Katerina Graham (Bonnie Bennett)
Candice Accola (Caroline Forbes)

Szereplők:


  - Elena hétköznapi és ünneplői öltözetben.

Hogy különböztesd meg a két karaktert? : Elena haja mindig ki van vasalva, kivéve különleges alkalmakkor, Katheriné viszont göndör vagy hullámos. Amikor Elenát játsza, akkor is fel lehet ismerni a nézéséből. Elena jókislányos mozdulatokkal és nézéssel rendelkezik, Katherine sokkal inkább szexis és vadabb jellemű, emellett sokkal nyugodtabb is, nagyon ritkán ijed meg.

Katherine hétköznapi és "Elena" öltözetben

Stefan a fiatalabbik Salvatore testvér. Régebben vérszomjas életet élt, majd miután bűntudata lett, átváltott vegetáriánus életmódra, ami azt jelenti, hogy csak állatok vérével táplálkozik. Ő mentette meg Elena életét az autóbalesetben. Szerelmes volt Katherine-be, de nagyot csalódott benne, és új életet próbál kezdeni Elenával. A második évadban csak úgy mentheti meg a bátyját, hogy Klaus mellé ál, ekkor visszavált az első életmódjára. A karaktert Paul Wesley akakítja.

  - Stefan

Damon Salvatore egy kissé bunkó, mégis segítőkész vámpír. az első pár részben egy fekete holló és köd volt az ismertető jele vadászatkor, de később lemond az ilyen trükkjeiről. Azért jön vissza Mistc Fallsba, hogy rávegye öccsét az emberi vér ivására, később azonban már Elena miatt tartózkodik a városban. Ő is beleszeret a lányba, sokszor féltékenységi jelenetet rendez, amikor valakit általában felcsíp hogy elfelejtse őt, vagy megöl valakit dühében. A karaktert Ian Somerhalder alakítja, aki mellesleg a valóságban Nina Dobreval jár ;) 

- Damon

A sorozatban szerepel még Elena öccse, Jeremy, aki nem szerencsés nagyon a nők terén. Első barátnője, Vicky vámpírrá változik, és meg kell ölni gyilkos merényletei miatt. A második szintén vámpír volt, Anna, akit szintén megöltek. A harmadik barátnője Bonnie, a boszorkánytanonc.

 - Jeremy

Jeremy is sok dolgon megy keresztül a sorozatban, nem csak Elena, akinek el kell viselnie Stefan távollétét. Miután visszahozzák a halálból, Jeremy egyre többet látja maga előtt előbbi barátnőit, akik segítségért kiabálnak.

 - Vicky (1) és Anna (2)

Bonnie képességei nagyon erősek. Képes felgyújtani tekintetével a vámpírokat, emellett vissza tud hozni embereket a halálból, képes átkokat megtörni és létrehozni, megtudja érezni ki vámpír és ki nem. Ennek ellenére nem szereti a természetfeletti jelenségeket, ki szeretne maradni minden olyan dologból, amiben benne van a vámpír/vérfarkas szó. Ő Elena legjobb barátnője, és a veszélyben félelmei ellenére mindig lehet rá számítani.

 - Bonnie varázsol

Caroline Elena másik barátnője, aki Katherine áldozatává válik. Átváltoztatja vámpírrá, hogy utána kémkedjen és feladatokat hajtson végre Elena és a Salvatore testvérek közelében. Később megtanulja kontrolálni magát és olyan életet él, mint Stefan és Damon. 

  - Caroline

Tyler Lockwood a következő fő karakter a sorozatban. Ő egy vérfarkas, aki szerelmes Caroline-ba, aki vámpír. A két faj azonban utálják egymást, mégis egységes egészt alkotnak a harmadik évadban.

 - Caroline & Tyler

Matt Elena volt barátja és jó haverja egyben. Átlagos ember, aki tud a természet feletti lényekről. Általában Jeremynek segít és ad neki támogatást. Matt Caroline-al is járt, és féltékeny Tylerre is.

 - Matt

Ric Elena, Stefan és a többi diák történelem tanára, emellett egy ideig vámpírvadász volt, majd pedig Elena és Jeremy gyámjába és nagynénjébe, Jennába lett szerelmes, akit megölnek. Utána ő kapja meg a gyámságot, de képtelen megbirkózni a feladattal.


Elijah az a vámpír, akit nem tudott a jók és a rosszak közé sorolni. Küldetése megölni testvérét, aki 500 éve próbál megtörni egy átkot. Elijah egy ős, vagyis nem lehet úgy megölni, mint egy átlag vámpírt. Neki ezüst tőr és ritka fa por kell a legyőzéséhez. A sorozatban többször is meghal, de aztán feltámasztják.

 - Elijah

Kalus Elijah testvére, aki megakarja ölni Katherine-t, emellett meg akarja törni az átkát. Ő egy hibrid, félig vámpír félig várfarkas, és a vérfarkas énjét szeretné előhozni. Az átok megtöréséhez egy boszorkány, egy vámpír, egy vérfarkas és ami a legfontosabb: egy hasonmás, vagyis Elena megölése szükséges. Miután az átok megtörik, elviszi magával Stefant és vele próbálja létrehozni hibrid harcosait.

 - Klaus

Forrás: sophiedesign.lp